הבנות באות מכל רחבי הארץ (מצפון השומרון, בנימין, ירושלים והסביבה, הר-חברון, ועד אילת), ממשפחות מאד שונות, הן מבחינה דתית (חרדיות, ציונות דתית, מסורתיות) הן מבחינת תרבותית ( כל עדות ישראל למיניהן), והן מבחינת המצב המשפחתי (משפחות שלמות, משפחות חד הוריות). המכנה המשותף של כולן שהן מגיעות לפנימייה מבחירתן האישית, מתוך רצון לעשות שינוי בחייהן. הפנימיה עבורן היא הזדמנות שניה. רוב הבנות שבוחרות לבוא אלינו, הרגישו שבשלב קודם הגיעו למבוי סתום, או על רקע של קשיים לימודיים, או על רקע של קשיים במשפחה, או על רקע של קושי אישי כתוצאה מאירוע כזה או אחר. הן מחפשות דרך להתחלה חדשה, במקום שיכול לתת להן את הכלים לחזור לחוויה של תפקוד מלא והצלחה.
בית ספר – עוסק בלימוד והוראה.
פנימייה חינוכית – עוסקת בחינוך עיצוב הזהות, חינוך חברתי, שעות הפנאי, ועוד.
פנימייה טיפולית – עוסקת גם בלימוד והוראה גם בחינוך, וגם בעוד דבר שהוא החשוב בעינינו- טיפול רגשי.
ונפרט- אנו יודעים שכל אחת שבחרה לבוא לכאן רוצה לעשות תהליך משמעותי של שינוי, רוצה לדעת איך להתמודד עם דברים שקשים לה, עם מצבים ש"תוקעים" אותה. ברגע שדברים אלה יסתדרו, כל שאר התחומים יהיו הרבה יותר קלים. לשם כך צריך ורצוי לעבור תהליך של טיפול רגשי, עיסוק במודעות העצמית, הבנה לעומק מהיכן נובעים הקשיים, ורכישת כלים כיצד להתמודד איתם.
לשם כך הפנימיה מעמידה לרשות הבנות אפשרויות רבות- החל מטיפול אישי מסוגים שונים אצל עו"סית, או פסיכולוגית, ועד לסדנאות טיפוליות קבוצתיות, או חוגים טיפוליים. כדי שכל אחת תמצא את הדרך ההתקדמות האישית המתאימה לה.
מכיוון שהפנימייה היא קטנה וכמעט משפחתית (עד 48 בנות, מכיתה ט-עד כיתה יב'), לא ניתן לקיים לימודים במקום כשיש בכל שכבה רק 12 בנות. השוני בין הבנות מבחינה לימודית גדול מאד. יש שיכולות לעשות בגרות מלאה ומורחבת של 30 יחידות ומעלה, ויש שאפילו את הבגרות הבסיסית תצטרכנה מאד להתאמץ. לכן הגענו למסקנה שנכון לאפשר לכל אחת ללמוד ברמה שלה. על כן אנו מסיעים את הבנות מידי בוקר לשני בתי ספר גדולים, חיצוניים, שם הן משתלבות כל אחת בכיתה המתאימה. הבנות שמחות מאד לחזור אחר הצהריים "הביתה" לפנימייה , לכל שאר הפעילויות שנעשות כאן במהלך היום . (חוגים, טיפולים, מפגשים, ארוחות וכו').
מכיוון שבתי הספר אינם בתוך הפנימייה, יש לנו רכזת לימודים-קבס"ית, שתפקידה להגיע לבתי הספר מספר פעמים בשבוע, להיפגש עם המחנכות, המורים המקצועיים, וההנהלה, על מנת לעקוב מקרוב אחר ההתקדמות של כל תלמידה. כמובן שישנו דווח יומי גם דרך הווצאפ, ולעיתים אנשי הצוות של השכבה נוסעים כולם לישיבות בבית הספר.
חינוך דתי בדרכי נועם, מתוך פתיחות והכלה. חלק מהבנות שמגיעות אלינו החליטו קודם לכן לעזוב חינוך דתי בגלל תחושת המחנק והכפייה בנושאי צניעות, חוסר נכונות של בתי הספר להתמודד עם שאלות אמונה, לחץ דתי מהבית ועוד. על כן דרכנו מאד פתוחה ומקבלת. החל מהלבוש המאפשר מכנסיים בפניימיה כשחוזרות מבית הספר, דרך אי כפייה של תפילה ומצוות. אנו מתמקדים ביצירת אוירה דתית דרך דוגמא אישית של אנשי הצוות, דרך אוירת שבת, ועיסוק חוויתי בתכני החגים. גילינו שאפילו בנות שהגיעו עם תחושת "אנטי" קודמת, עם הזמן מרגישות נוח, ואף חוזרות ומתעניינות באורח חיים דתי.
פנימיית נקודת חן שוכנת בתוך הקיבוץ הדתי סעד, בנגב המערבי, בין עצים ודשאים מוריקים. הפנימייה מיועדת לבנות בכיתות ט'-יב', המעוניינות לפתוח דף חדש בחייהן, ולהתחיל "הזדמנות שניה"